Project Description

Cum sa inveti limba daneza?

E atat de simplu sa inveti daneza 

Daneza este vorbita de 6 milioane de oameni din intreaga lume, dar majoritatea dintre ei locuiesc in Danemarca. De asemenea, daneza este limba oficiala si in Insulele Feroe si Groenlanda, si in minoritate, se vorbeste chiar si in nordul Germaniei.

Este o limba destul de greu de invatat, insa danezii tin foarte mult la limba lor, de aceea ei ii apreciaza pe cei care se straduiesc sa o invete. Desi nu e o limba usoara, limba aceasta te poate purta prin o sumedenie de sentimente, de la frustrarea unor cuvinte prea lungi, la incalcirea pronuntiei, dar si bucuria unui cuvant corect spus.

Vei observa ca este o limba cu mult prea multe vocale, facand misiunea de invatare grea pana si copiilor care se nasc acolo.

Sfatul meu, dar si al oricarui danez pe care l-ai intreba, este ca trebuie sa incerci sa inveti daneza, macar la nivel incepator. Angajatii din majoritatea institutiilor si companiilor, vorbesc in limba natala, asa ca invatarea limbii iti va face viata mai usoara.

Integrarea in societatea daneza si succesul la locul de munca sunt determinate de invatarea acestei limbi.

 

Cum inveti limba daneza?

 

Exista mai multe posibilitati prin care inveti limba materna a Danemarcei. In primul rand, o poti invata gratis la unul dintre cursurile oferite de scolile publice sau de catre cele private.

Daca ai peste 18 ani si esti antreprenor/self-employed, partener de afaceri sau student, si ai un permis de rezidenta, impreuna cu un numar CPR, ai accesul asigurat la cursurile de invatare a limbii daneze. Autoritatile spun ca din Iulie 2020 toate aceste cursuri sunt gratuite, asa ca merita sa incerci sa inveti limba la nivel conversational.

In plus, daca ai invatat deja daneza la nivel de baza, poti sa urmezi cursuri de daneza la un nivel superior prin cursurile FVU, care sunt, de asemenea, gratuite.

 

Cum poti invata daneza online?

 

Stii momentul acela in care te decizi ca vrei sa te muti in Danemarca pentru studii sau pentru a lucra acolo? Acesta este momentul potrivit in care poti incepe sa inveti daneza. Online ai parte de flexibilitate si poti accesa cursurile inca dinainte de a te muta din tara natala. Ai sansa sa inveti cand ai tu timp, din confortul propriei case, indiferent daca pana acum ai mai avut contact cu aceasta limba si ai ceva cunostinte sau nu.

Acceseaza platforma online gratuita de invatare a limbii daneze pe onlinedansk.ventures.dk

Astfel, vei fi pregatit si vei o avea o sansa mai buna sa te integrezi usor si sa ai parte de o mutare usoara in aceasta tara minunata.

Trebuie sa stii ca daca esti pasionat de a invata lucruri noi sau subiecte care iti starnesc curiozitatea, danezii sprijina astfel de initiative.

Ei au o cultura de invatare continua, asa ca vei putea observa ca oamenii intre 25-64 de ani urmeaza diverse cursuri de invatare/perfectionare. Acestea sunt cursuri private, suportate de stat sau in cadrul companiei in care lucreaza. Poti citi mai multe despre educatia in Danemarca la adresa www.studyindenmark.dk

Daca iti pot fi de folos cu mai multe informatii despre cum poti invata mai usor limba daneza si cum poti merge la cursurile de daneza gratuite din orasul tau, astept emailul tau pe ancamonicamocanu@gmail.com